Mucizevi Meyve Karadutun Faydaları Nelerdir? | Karemiş

Mucizevi Meyve Karadutun Faydaları Nelerdir? | Karemiş

Karadut

İlkbahar aylarının sonlarından neredeyse sonbahar aylarının sonlarına kadar pazarlarda, manavlarda ve marketlerde taze olarak bulabileceğiniz karadut, ormanlık alanlarda yetişen bir meyve olarak bilinmektedir. Tüketimi ve talebi her geçen gün artan karadut, kırmızıya çalan mor rengi, yumuşak ve hassas yapısı ve yüzlerce faydalarıyla günümüzün vazgeçilmez ürünlerinden biridir.

 

Karadut içerisinde B grubu, A, C, E ve K vitaminleri bol bol yer almaktadır. Antioksidan açısından zengin olan karadut, bağışıklık sisteminizi güçlendirebilecek özelliklere de sahiptir. Karadut faydaları söz konusu olduğu zaman içerisinde yer alan tiamin, niasin, sodyum, potasyum, lutein, zeaksantin gibi vücut sağlığı açısından gerekli olan şeyler de söz konusudur.

 

Karadut özü bakır, demir magnezyum, selenyum, çinko ve beta karoten açısından da son derece zengindir. Bütün bunları hesaba katarak; mevsiminde karadutu bol bol tüketmeniz, kış için ise alıp dondurucuda saklamanız doğru bir yaklaşım olur. Düzenli karadut meyvesini tüketerek dizanteri, hemoroit, anemi ve pek çok farklı kanser türü gibi hastalıklardan korunmak da mümkündür. Karemiş’in özel ürünleri arasında her mevsim sağlıklı bir şekilde tüketebileceğiniz doğal ve organik, birbirinden özel karadut ürünleri bulabilirsiniz.

,

Karadut Faydaları

Popüler ürünler günümüzde kısa süreli etkiler gösterse de; karadut meyvesi bağışıklığı güçlendirme, hastalıklardan koruma gibi faydalarıyla yüzyıllar boyunca kişilerin vazgeçilmez besin kaynaklarından biri haline gelmiştir.

 

 

Karadut Diyabeti Önler

Diyabetin bir numaralı düşmanı potasyum olarak bilinir. Potasyum açısından zengin olan karadut ise kan şekerinin düşürülmesi ve dengede tutulabilmesi için hayati bir önem taşır. Günde bir yemek kaşığı kadar karadut yediğiniz zaman insülin salgılanmasını dengede tutabilir ve ani kan şekerinin ani olarak dalgalanmasını da önleyebilirsiniz.

 

 

Diş ve Diş Etlerini Korur

Karadutun ve karadut yapraklarının ağız ve diş sağlığına iyi geldiği bilimsel olarak açıklanan bir gerçektir. Karadutu ya da yapraklarını bir miktar sıcak su ile demleyerek tüketime hazır hale getirdiğiniz zaman bu ürünü gargara yaparak ya da ağzınızda çalkalayarak iltihap ve diş eti kanamalarını önleyebilirsiniz. Karadut özü faydaları arasında dikkat çeken bu özellik diş sağlığı ile ilgili sıkıntı yaşayanların tercih ettiği bir tüketim şeklidir.

 

 

Adet Döngüsünü Daha Rahat Geçirmenize Yardımcı Olur

Adet döneminde aşırı kanama oluyorsa ya da karın ve kasık bölgesinde aşırı ağrı hissediyorsanız karadut, karadut yaprağı ya da karadut şurubu tüketebilirsiniz. Karemiş olarak sizlere sunduğumuz karadut şurubu Polatlı’nın köylerinde yetiştirilen taze karadutların yeterli olgunluğa ulaşmasından sonra dalından toplanması ve Karemiş Atölyesine getirilmesiyle doğal yollarla hazırlanır. Ürünlerimiz; vakum altında karadutların koyulaştırılması ile elde edilir ve kesinlikle katkı maddesi ya da kıvam artırıcı gibi yapay ürünler kullanmadan sizlere sunulur. Peki karadut şurubu nasıl kullanılır ve nelere dikkat edilmelidir?

Cildinize de iyi gelecek olan karadut şurubunu ister gargara yaparak kullanabilir isterseniz cildinize de sürebilirsiniz. Sabah aç karnına alabileceğiniz karadut şurubu mide ve bağırsak rahatsızlıklarına karşı da iyileştirici bir etki gösterir. Ancak karadut şurubunun kullanımı kişinin sağlığına ve ihtiyaçlarına göre değişiklik de gösterebilmektedir. Karadut şurubu faydaları ile ön plana çıkan karadut seçenekleri arasındadır.

 

 

Kemikleri Güçlendirir

Karadut suyu ve karadut kalsiyum açısından son derece zengindir. Özellikle büyüme çağında ya da kemik erimesi rahatsızlığı olan yetişkinlerde kas ve kemiklerin güçlenmesi için mutlaka doğal karadut ürünlerinin tüketilmesi önerilir. Otantik tadı ve doyumsuz lezzeti ile ön plana çıkan Karemiş karadut suyunu tüketerek sizler de kemik sağlığınıza büyük bir katkı sağlayabilirsiniz. Karadut suyu faydaları arasında kemikleri güçlendirebilme özelliğinin yanı sıra daha sağlıklı bir kemik yapısına sahip olabilmenizi sağlaması da bulunur.

 

 

Kan Hücrelerini Korur

Potasyum, demir ve bakır açısından son derece zengin olan karadut, yeni kan hücrelerinin üretimini ve hasarlı olan kan hücrelerinin yenilenmesini sağlar. Bünyenize bu konularda da yardımcı olan karadutu isterseniz; karadut bozası olarak da tüketmeniz mümkündür. Karemiş olarak bizler en lezzetli ve damak tadınıza en uygun olan doğal karadut bozalarını sizlere sunuyoruz.

 

 

Kanserle Savaşır

Karadut meyvesinin içeriğinde ellagic adı verilen özel bir madde bulunur. Bu madde hem yaşlanma karşıtı hem de olası kanser türleri için en güçlü ve doğal olan maddelerdendir. Antioksidan türü olan bu madde farklı kanser türlerinin vücutta oluşabilme riskine karşı engel olur.

 

 

Cilt Dostudur

Cilt bakımı ve temizliği ürünlerine dikkatli bir şekilde göz attığınız zaman karadut ile karşılaşabilirsiniz. Karadut, antioksidanlar açısından zengin olduğu gibi aynı zamanda ciltteki serbest radikallerin oluşumunu ve zararlı maddelerin gelişmesini de önleyebilir. Böylelikle cildin erken yaşlanması, cilt hastalıklarının meydana gelmesi gibi riskler de azalır.

Metabolizmanın direncini artırabilen ve hücre yenilenmesini de sağlayan karadut, cildinizin ve saçlarınızın da dostudur. Cildin doğal renk, canlılık ve parlaklık seviyelerini koruyabilmesi için kolajen maddesi son derece önemlidir. A ve C vitaminleri de bu tür kolajen üretimini artırır. Karadut, A ve C vitaminleri açısından zengindir. Bu sebeple, cildin kolajen üretimini hızlandırır. Cilt uzun süre boyunca sağlığını ve canlılığını korur. Karadut reçeli ve karadut pekmezi gibi karadut türlerini de bol bol tüketerek cildinizin daha sağlıklı kalabilmesini sağlayabilirsiniz.

 

 

Yaraları İyileştirebilir

Açık ve kanayan bir yaranın iz kalmasını önlemenin en doğal yöntemi karadut yaprağında saklı olabilir. Pürüzlü ya da parlak karadut yaprakları açık yaralara ve deri üzerindeki çiziklere uygulandığı zaman ya da kompres yapıldığı zaman kanamayı durdurabilir. Yaranın kolay bir şekilde kapanması karadutlar sayesinde mümkündür.

 

 

Sedef Hastalığını Tedavi Edici Etkiye Sahiptir

Ufak bir tutam karadut yaprağını bir bardak sıcak su içerisine attıktan sonra demlenmesini bekleyin ve sedef ve egzama gibi cilt sorunlarınızın olduğu bölgeye uygulayın. Bu uygulamayı düzenli bir şekilde yaptığınız zaman sedef ve egzama gibi hastalıkların etkisinin yatışmaya başladığını tecrübe etmeye başlayabilirsiniz.

 

 

Saçları Besler

Cilde sağlık veren ve cilde iyi gelen çoğu bitkiler saç sağlığınızı da desteklemektedir. Cilde olan faydaları anlatmak ile bitmeyecek olan karadut, saçlarınız için de yararlıdır. Saçlarınızı koruyan ve nemlendirerek canlandırabilen karadut, kaliteli antioksidanlar, vitaminler ve mineraller açısından son derece zengindir. Saç derinizi korumak, saçlarınızı gürleştirmek ve dökülmesine sebep olan faktörleri ortadan kaldırmak isterseniz 2-3 yemek kaşığı karadutu 1 su bardağı ile sıcak su içerisinde demleyebilir ve elde ettiğiniz karadut çayını saç derinize ve tellerinize uygulayabilirsiniz.

 

Karadut Ürünleri

Karemiş ürünleri arasında karadut ile hazırlanan pek çok farklı doğal lezzeti bir arada bulmanız mümkün. Vücudunuzu temizleyen ve sos olarak pastalarınızda kullanabileceğiniz karadut özü ve şurubu, kahvaltılarda kullanabileceğiniz ve geleneksel yöntemler ile doğal olarak ev yapımı tarzında meyvesi bol olan karadut reçeli ve Karemiş’in en özel lezzetleri arasında bulunan şifa ballı karadut özü ile birlikte karadutlu bozayı da tercih edebilirsiniz.

Sizlere özel sunduğumuz karadut ürünlerini dilerseniz toplu olarak sipariş ederek ücretsiz kargo ve özel fiyatlandırma seçeneklerinden de yararlanabilirsiniz. Daha sağlıklı bir şekilde beslenmenize katkı sağlayabilecek olan lezzetli Karemiş imzalı karadut ürünleriyle kendinizi pek çok farklı hastalığa karşı da koruma altına alabilirsiniz.

 

 

Sayaç
计数器
Sayaç
Etiketler: karadut, karadut şurubu nasıl yapılır, karadut suyu nasıl yapılır, karadut reçeli, karadut reçeli nasıl yapılır, bedri rahmi eyüboğlu karadut, karadut dinleme metni, cem karaca karadut, karadut şiiri, sokak röportajı, kadıköy sokak röportajı, sokak röport
Ocak 02, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR