Sağlık Deposu ''Karadut''

Sağlık Deposu ''Karadut''

Diyetisyen Çetin, '' Tam bir sağlık deposu olan karadut ''

Hem lezzetli hem de tam bir sağlık deposu olan karadut ve karadut içeren ürünler günde bir defa tüketildiğinde günlük demir ihtiyacının büyük kısmını , günlük lif ihtiyacının ise yüzde 20’sini karşılıyor.  İçeriğindeki A ve K vitaminleri, beta karoten, alfa karoten, lif, magnezyum, kalsiyum, potasyum ve yüksek antioksidanlar sayesinde kalp hastalığından kansere, enfeksiyondan kansızlığa kadar sayısız hastalığa iyi geliyor. Diğer meyverele göre demir oranı oldukça yüksek olan karadut, yaşlanma etkilerine meydan okuyor. 

Karadut meyvesinin antioksidan kaynağı olduğunu belirten Beslenme Danışmanı Diyetisyen Şule Çetin, '' Karadut bilindiği üzere çok iyi bir antioksidan kaynağıdır. İçersinde A vitamini B grubu vitaminleri ve K vitamini bulunuyor. Fosfat ve Potasyum açısından oldukça zengin bir besindir. Çok iyi bir antioksidan kaynağı olması sebebiyle; böbrek ve karaciğerlerden toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda kan şekerinin düzenlenmesinde yani diyabet ve şeker hastaları dediğimiz gruplarda kullanılabilen güzel bir meyvedir. '' dedi.

Ağız yaralarına çok iyi geldiğini belirten Diyetisyen Çetin, '' Bağışıklık sistemimizin düştüğü durumlarda ağız içinde oluşan yaralarda karadut özü yani pekmezi  ağız içi yaraların iyileşmesinde yardımcı olur. Aynı zamanda karadut meyvesi ve karaduttan yapılan ürünler çok iyi bir cilt sağlığı dostudur, kullandığınız da sizde kendizinizde o değişimi gözlemleyebilirsiniz. Bağışıklığımızı güçlendirdiği için; düzenli olarak kullanırsak saç dökülmesini önler. '' dedi.

Karemiş Karadut ürünleri hakkında bilgi veren Beslenme Danışmanı Diyetisyen Şule Çetin, '' Karadut ürünlerini incelediğimizde; Karemiş Karadut Özü yani pekmezi içersinde bulunan A vitamini B grubu vitaminleri ve K vitamini açısından  zengin olduğundan bağışıklık sistemimizi güçlendirir ve ağız içi yaraların iyileşmesini sağlar. Ana ve ara öğünlerde diğer ürünlerle birlikte bir çay kaşığı tüketebilirsiniz. Karamiş Karadutlu Boza; özellikle emziren anneler için süt salınımını artırdığı için ara öğünlerde bir miktar leblebi ile karbonhidrat ihtiyacını karşılaması açısından öneriyorum. Ayrıca kan şekerinde ki dalgalanmaları gün ortasında engeller. Karadut suyu; Karamiş Karadut suyunda öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki karadut suyunun konsantre formları bir çok yerde mevcut bu yüzden karadut suyunu alırken güvenilir  yerlerden almanızı tavsiye ediyorum ki hakiki karadut suyunu içebilmiş olasınız. '' dedi.

Etiketler: karemiş, karadut, karadut özü, karadutlu boza, boza, karadut suyu, karadut pekmezi, karadut ürünleri, karadut meyvesi, karadutun faydaları, karadut pekmezinin faydaları, karadutlu bozanın faydaları
Şubat 06, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR